BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS »

Thursday, 6 October 2011

Part Timer + Daily Schedules...!!!

Assalamualaikum wbt...
Hi guys.., long time we haven't in touch ya...Waaa..lame nyer xupdate blog...
ni smua gara2 ke"bizian" melanda idup-ku ni...,,

Well guys....still remember about my older entry...I did storied about my part time job..,,
Yeah..finally..this is the answer..,,I GOT IT..!!!!!!!!!!

Btw...aku skg ni buat part time keje di BORDERS, TROPICANA CITY MALL..it's just near to SS2...
i was allocated at the magazine section...

This are the friendly staffs and my cool and happening suupervisor...but, kdg2, she can be too strict...ikot keadaan la org ckap...!!

this was taken during our staffs birthday ceremony, including me...But, I'm off on dat day..so.. i was rushing after class to reach here...,,

For information guys, my working schedules are on Tue,Fri,Sat n Sun...,,6hours per day...Ok la..for a part timer as me..,,setidak-tidaknya dpt la jugak duit poket kan...,,,

Urmm...ape lagi eh...,,
xde ape da...thats all for now..,,,
any updates i'll let you guys know..,,

Chill..;-)
Wasalam...

Tuesday, 13 September 2011

Final Semester.........Rumah Sewa...Part Timer.....Etc.....

Wahhh...dah lame tak update blog ni...dah banyak sesawang naik ni...hehee...,,
too many stories to be shared here..Ok..let's go thru' one by one....,,


Final Semester::

for your information guys..this is my last semester here...,,btw...i should be finished my studies in 3 years, but, due to some problems..i could'nt doing so..ini berlaku kerana masih ada balance credit hours yg belum dihabiskan...
ramai yg slalu dop tanya, "awak extend sbb repeat paper ke..??..,,,ttp..hakikatnya, bukan sedemikian...paham2 kan la..dah penat den asyik dialukan dgn soklan2 demikian..
jadi, I'm an extender now..hehehe....,,,
tapi, 1 sem je extend....,,
dah abis nanti...tggu n lihat la....keje @ smbung study lagi ke...heheheheh

Rumah Sewa::

Oleh karena xdpt stay kolej..ku n kawan2 ku sepakat utk stay di luar, rumah sewa....
lokasi strategik yg kami jumpai, tak lain, tak bukan...seperti berikut:
    No. 5, Tingkat 15, Blok 21, Bukit Angkasa, 50603, Kuala Lumpur....
sape2 nak dtg ziarah, melawat..itu lah kondo kami..hahakss..tinggi memuncak....gayat tengok bawah..ape tak nya, tingkat 15...
Ni la umah bujang kami, setelah pelbagai gotong royong, cat mengecat, angkut2 perabot...:
cantik x....,,ni xmasok tv lagi..!!..

Part Timer::

Oleh sebab sem ni xbnyak paper yg aku ambil..11 jam je, 4 paper...so..bnyak kelapangan waktu..
kadang2 dalam satu hari tu, xde kelas lagsung....Jd, aku nekad nak bt kerja part time....
pilihan aku adelah, BORDERS........(bookstore la, kalu yg xtau..)

ni la Borders, tp bukan sini la keje...ni cnth salah satu branch die..

1st interview di The Garden, aku xdapat..sebab, da ramai sngat staff situ........then, the manager recommended me to work at Borders, Tropicana Mall, PJ....
btw..mase korg baca ni, 2 hari lagi baru aku interview di Tropicana Mall tu...
so, wait yaa for the result..hehhee.....

ape lagi aku nak kongsi ya....Ya...smasa lame xupdate blog ni, i just got a new niece, Nur Farisa Bt Alias nama die.....,,name ni aku cadangkan kat akak aku..then, she agreed to named her..

ni la anak sdara ku yg ke-14....jenuh jd baby sitter ni..huhu
well...tu dulu utk sekian kali...penat den menaip ni....
chill....,,senyum senyum, aouww..comelnye...ahakss..***pengaruh si rezz THR la ni....

P/s: alwayz be happy...;-)

Saturday, 30 July 2011

UNFORGETTABLE moments at AIN..!!!

Here i wanna share some photos during my Li at AIN...!!


bunga-bunga segar dalam AIN..hehee...


last day bebudak dari UIA n UMT...


dalam production line (clean room)...


jamuan perpisahan bdak2 nak abis....


majlis penyampaian sijil...

Thursday, 28 July 2011

Practical yg AWESOME.....!!!!!!!!!!!!!!!

Setelah sekian lame menyepi, now, I'm back...
yeah...finally, I managed to finish my LI at Ain Medicare Sdn Bhd succesfully....
First time step on that company, ingat biasa2 aje.....
Nah, amikkoww....baru ku tau....,,.,that place is too 'ISLAMIC'....,,
xkesah sangat pom ekcelli...tp....kdg2 rase mcm da masok sekolah pondok pom ade gak...hehe...
tapi, it was a good efforts by company towards their staffs actually.......,,
yelah, as I  always been awared by En Azman (HR officer), all the thing we do, must be according to our 'niat'....

this is AIN...

So....this is what they are trying to do....to bring back muslimin & muslimat into the true path....so that, every works we did, must be ikhlas, and always bare in minds that, ALLAH is the greatest CCTV...........so that, jgan nak pandai2 curi tulang yer.......,,,

yeah....back to my experiences been there...,,,
wow....I'm quiet impressed to work in lab, since, there are lots of friendly and helpful staffs....,,
and....also get to know many friends..mostly diorg dri UIA, UMT, UiTM, UniMAP n UTM.....
i have a great practical with u guys........Sedeyh sngat2 da abis ni berpisah ngn korg.........slalu lepak2, borak2 dlm lab....korg memg BEST la........,,,
ni adik-beradik LI ku bersama Kak'Ina yg super-sporting..

ni la bilik keramat tempat gosip, lepak..kehkeh....


staf2 dlm lab sngat2 baik..terutama yg bnyak tolong aku, kakyah, kak anis, kak ira, kak maini, kak ayu n kak yana...sngat2 berterima kasih atas tjuk ajar akak2 skalian...,,,korg memg staff yg paling baik penah aku kenal...,,,,

jeng3....Kakna, kaksu...xketinggalan jugak ni..
tp, nak story pasal Kakna ni..Bekeng wehhhh..hahaa....asyik nak marah aku jer ms mule2 masok dlu...,,,,hahahaha....At first, aku xleh trime gak cr dy ni..tp, da lame2, aku da kalis...TERER kan..akak2 ni pom da warning awal2 lau ngn kakna ni..hehhee.....tp, Kakna baik la...die pom bnyak tolong aku, bri tunjuk ajar...cume tegas dy lain mcm skit..hehee.....
kaksu..garang gop..hehe.....tp..baik je...hehe.....Tp, sori kaksu, smpai ke hbis LI, xsmpat nak print Aluminium utk kaksu...huhuuu......,,,,,,

Yeah.....,,,,ms nak habis LI khamis (21/7/2011), aku sedih gak...terutama ngn akak2 lab yg bnyak tulung aku ni..sebak je ati...nak nangis pom ade..tp, aku tahan je...,malu beb...Abis spoil la macho aku ni,..hahahahha....

N, buat Mala n Sya yg still ade lgi kat Ain tuh...diorg spesel skit sbb diorg je balance yg ade ngn aku ms bdak2 lain da abis.........all the best bt korg.......best sngt2 dpt knl ngn korg..kuat smngat...xlame dahtu nak abis...,,,,xdpt nak gosip2 lagi..huhuuu....gud luck gak ngn Ondan & Dopamine korg tuh.....,,,,,,,

2 kanak2 ribena yg masih tinggal...huhuuu


So,i can conclude dat.............
AIN MEDICARE is the best ever place to work at...hahahaha****mcm tipuu jer....
So..junior2.nak bt li sini sngat2 dialukan..hehehehe................

love AIN...


Exercise..amik kedudukan...blablaaa...!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Saturday, 7 May 2011

Hidup yang tunggang langgang..

Ya..selepas agak lame xupdate blog ni..
Al-maklum la, sangat busy skang ni dengan final exam...
Xada ape pom nak dikongsi-kan, cuma....

Ni la....Musim2 exam..hidup sangat lah tidak teratur...
tido da tunggang langgang, xtau siang atau malam...
ni dop tulis entry pom dkat subuh, sambil2 study nuclear chemistry yg akan dihadap minggu depan...

Well..
Ape2 pom..Wish me best fo luck in final exam Ya...
Amin, Insyaallah....,

p/s: this sem efforts seem extremely different than previous, hopefully, im going to score..Insyaallah...

Tuesday, 26 April 2011

LI..here I come...!!!

Nervous, Cuak, Excited, dan macam2 jenis adrenalin lagi dop mengalir dalam badan aku ni...,
Ni semua gara-gara praktikal @ LI yang bakal bermula tidak lama lagi....,,

For your information guys, aku telah diterima untuk melatihankan diri di pharmaceutical company di pengkalan chepa, KB...,,name company tuh, AIN MEDICARE SDN BHD....

well, takot gak sebenarnya..sbb-nya aku sorang2 je dpat sane..yg lain smua dapat sekali ngn member2..
n, mostly, member2 aku area kelantan buat kat HUSM...

Nasib badan, terima jela, gpom, diorg semua kene reject waktu apply sane pom..
SO, bersyukur la jugak,..cz, senior2 aku ckap, bukan calang2 student yang dapat buat LI kat sane...
stidak2nya, dapat jugak aku elaun, wapom ciput..hehehehe....,,,

ni la company nyer...


so..hopefully, i can gain as much as experiences from there....,,
kalu ade rezeki, pas grad, leh trus serap sana...hahaha....,.,harap2..insyaallah ya....,.,.,

the..c u............wasalam...

Friday, 15 April 2011

Maafkan saya....!!!!

Ya, aku adalah manusia paling kejam...,
Tergamak memperlakukan awak sedemikian rupa...,
Awak, maafkan saya....Tp, saya xkisah kalau awak xnak maafkan saya sekali pun..
Saya tau, keputusan itu amat perit untuk awak terima...
namun, ketahuilah, ianya juga amat sukar untuk-ku putus kan.....,.,,

Jangan sesekali awak maafkan saya....,
Jangan pernah ingat awak pernah kenal dengan saya ni...
Jangan pernah ingat dengan wajah ini lagi....,
lupuskan teus wajah ini dari bayangan mu....,,

"Baik-baik sayang".....

P/s: ;- (